Siirry pääsisältöön

Veli-Matti Kesälahti on RESULin uusi toiminnanjohtaja

Reserviläisurheiluliiton uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu filosofian maisteri Veli-Matti Kesälahti. Reserviläisurheiluliiton hallitus teki päätöksen kokouksessaan 1.11.2021. Nykyinen toiminnanjohtaja Risto Tarkiainen eläköityy alkuvuodesta 2022.

Kesälahti siirtyy RESUL:n toiminnanjohtajan tehtäviin Etelä-Karjalan liitosta, jossa hän on toiminut yhteyspäällikkönä. Aikaisemmin hän on toiminut myös yritysasiantuntijana, yrittäjänä ja toimitusjohtajana. Hänellä on pitkä kokemus reserviläistoiminnan eri luottamustehtävistä. Kesälahti on lähtenyt Suomen Reserviupseeriliiton toimintaan mukaan jo vuonna 1992. Vuosina 2019─2021 hän on toiminut RUL:n varapuheenjohtajana. Tänä vuonna hänen vastuullaan on RUL:ssa ollut liikunta- ja ampumatoiminta.

– Kesälahdella on pitkä ja monipuolinen kokemus reserviläistoiminnasta ja -urheilusta. Hän on toiminut muun muassa RESUL:n valtakunnallisen talvijotoksen johtajana vuonna 2014. Lisäksi hän on ollut mukana järjestämässä muita jotoksia, ammuntoja sekä yhdistelmälajeja. Kesälahti on kädet savessa -tekijä, joka innostaa myös muut mukaan, toteaa Reserviläisurheiluliiton puheenjohtaja Erkki Saarijärvi.

Vapaa-ajalla Kesälahti on monipuolinen liikkuja harrastaen mm. kuntosuunnistusta, hiihtoa ja ammuntaa. Hän on ollut mukana järjestämässä monia isoja urheilutapahtumia Etelä-Karjalassa.

– Kesälahden aikaisemmasta kokemuksesta on hyötyä RESUL:n tapahtumien ja kilpailujen organisoimisessa ja järjestämisessä, mikä on toiminnanjohtajan yksi keskeisistä työtehtävistä. Hän on luonteeltaan vastuuntuntoinen ja yhteistyökykyinen. Hänellä on näyttöä siitä, miten vapaaehtoisvoimin saadaan isoja, onnistuneita urheilutapahtumia aikaiseksi, päättää Saarijärvi.

Tässä Veli-Matin mietteitä toimittajan kysymyksiin:

Mikä sinut sai hakemaan vai pyydettiinkö sinua?

Ajatus heräsi, kun nykyinen toiminnanjohtaja ilmoitti eläkkeelle siirtymisestään. Harkitsin asiaa pitkään ja punnitsin plussia ja miinuksia. Minulla on ollut mielenkiintoinen työ maakunnan kehittämistehtävissä ja olen ollut tiiviisti Reserviupseeriliiton luottamustehtävien ytimessä. Niistä joutuu nyt luopumaan, mutta samalla avautuu mahdollisuus yhdistää työ, harrastus ja vapaaehtoinen maanpuolustustyö samaan pakettiin. Sellaisia mahdollisuuksia on harvoin tarjolla ja voisi jälkeenpäin kaduttaa, jollei siihen tarttuisi kun tilaisuus tulee.

Millä mielin lähdet?

Vapaaehtoisessa maanpuolustustyössä erityisen lähellä sydäntäni on ollut reserviläisurheiluun ja -liikuntaan liittyvä toiminta kuten ammunta eri muodoissaan ja jotokset. Tässä tarjoutuu mahdollisuus edistää niitä asioita päätoimisesti ja lähden hoitamaan tehtävää hyvin motivoituneena ja innokkaana.

Mitkä näet haasteiksi vai onko sellaisia?

RESUL:n tulevassa toiminnassa näen tärkeänä saada entistä paremmin toimintaan mukaan jäsenyhdistystensä (Reserviläisliiton, Reserviupseeriliiton ja Maanpuolustuskiltojen) nuorempaa jäsenistöä. Tämä edellyttää lajitarjonnan kehittämistä ja ennen kaikkea kohderyhmän tehokkaammin tavoittavaa viestintää. Ampumatoiminta on tärkeällä sijalla ja se eri muodoissaan on kärkituote, joka kiinnostaa valtaosaa jäsenistä – ja on luonnollisesti yksi sotilaan ja reserviläisen keskeisistä taidoista, jota tulee ylläpitää.

RESUL:lla on työnsarkaa myös edunvalvontatyössä, jotta ampumaratakapasiteettia olisi kattavasti koko Suomessa eikä harrastusta liikaa haitattaisi lyijykieltoasetuksen ja hankalan lupabyrokratian tapaisilla rasitteilla. Reserviläisurheilun ytimeen kuuluvien lajien (joita eivät muut järjestä), kuten jotokset ja sovellettu reserviläisammunta, lisäksi on tärkeää saada mahdollisimman laajasti joukot liikkumaan tavalla tai toisella. Omasta fyysisestä kunnostaan ylläpitäminen on tärkeää meille jokaiselle, sillä on myös kansanterveydellistä merkitystä.

Miten näet Etelä-Karjalan urheilumaakuntana?

Etelä-Karjalassa on panostettu urheiluinfraan ja myös urheilumatkailuun ja toisaalta maanpuolustussektorilla meillä on hyvinä lähellä olevina yhteistyötahoina Maasotakoulu ja Rajavartiolaitos. Puitteet ovat erinomaiset vaikka minkälaisen urheilutapahtuman järjestämiseen ja niitä on myös järjestetty hyvässä seurojen ja julkishallinnon välisessä yhteistyössä. Myös aktiivisia vapaaehtoistoimijoita meiltä löytyy. Uskon, että tulevina vuosina maakunnassamme on valmius toteuttaa useita RESUL:n kilpailuja ja niihin saadaan entistä enemmän myös osallistujia jäsenistömme riveistä.

Yhdysmies-lehti toivottaa Veli-Matille onnea ja menestystä uudessa tehtävässä

Uusi RESUL:n toiminnanjohtaja Veli-Matti Kesälahti Imatralta on innokkaasti osallistunut niin maakunnallisiin kuin valtakunnallisiinkin kilpailuihin.

Reserviläisurheiluliitto (RESUL) on Reserviläisliitto ry:n, Suomen Reserviupseeriliitto ry:n ja Maanpuolustuskiltojen liitto ry:n yhteinen liikunta- ja urheilujärjestö. Jäsenmäärä on yhteensä noin 73 000 henkilöä. Liiton tehtävänä on kohottaa jäsenyhdistysten jäsenten peruskuntoa ja kehittää heidän maanpuolustustaitoja ja kenttäkelpoisuutta erityisesti sotilasluonteisen liikunnan ja kilpailutoiminnan avulla.

Jaa tämä artikkeli sosiaalisessa mediassa

FacebookFacebookTwitterTwitterSähköpostiSähköpostiWhatsAppWhatsAppLinkedInLinkedIn

Lue myös

Tukijoukot

VarustamoSimo HäyhäSako Shooting CenterSaimaan Palju EventsSaimaan KuituPatalaiskaMiettilä KollausMarkkinointi UkkonenMakkosen Pumppu ja PaneliMäkisen LiikennekouluLiikenne EteläpääLamisNetKoskimiesItaNordicEfikaAkku-ArkkaAkkiloiAhtiainenVarustamoSimo HäyhäSako Shooting CenterSaimaan Palju EventsSaimaan KuituPatalaiskaMiettilä KollausMarkkinointi UkkonenMakkosen Pumppu ja PaneliMäkisen LiikennekouluLiikenne EteläpääLamisNetKoskimiesItaNordicEfikaAkku-ArkkaAkkiloiAhtiainen