Siirry pääsisältöön

Yhteistyökumppani: Sako Shooting Center on huippupaikka ampumaharjoitteluun myös Etelä-Karjalan reserviläisille

Kaakkois-Suomen reserviläisillä, metsästäjillä ja ampumaharrastajilla on eräs maan parhaista mahdollisuuksista harjoitella sisäradalla oikeilla aseilla. Muun muassa Lauritsalan reserviläiset on löytänyt Sako Shooting Centerin Lappeenrannan Lavolassa.

-Meillä Lauritsalan reserviläisillä on talvikauden ajan torstaisin varattuna vuoro Sako Shooting Centerissä, ja porukkaa käy harjoittelemassa joskus parikymmentäkin henkeä, kertoo Ari-Matti Reponen Lappeenrannan reserviläisistä.

Hän lisää, että voi suositella paikkaa muillekin ampumisen harrastajille etenkin talvisaikaan, ettei tarvitse harjoitella tuulessa ja tuiskussa.

Sisäampumaradan yrittäjä Matti Myllynen kertoo, että reserviläisille on mahdollista räätälöidä monenlaisia paketteja, tavallisten ampumasessioiden lisäksi esimerkiksi kokous- ja saunailta ruokailuineen yhdistettynä ampumiseen. Sama koskee tietysti metsästysseurojakin, joista jotkut ovat palvelun jo löytäneetkin.

-Esimerkiksi vuosikokouksia ovat seurat täällä kokoustiloissa pitäneetkin.

Reposen ja Myllysen mukaan suurin osa reserviläisistä ampuu omilla aseillaan, mutta Shooting Centerillä on tarjota 9 mm:n pistooleita sekä yksi reserviläiskivääri, puoliautomaatti .223. Sarjatuliaseilla ei radalla saa ampua.

-Reserviläisille kuten metsästäjillekin on tärkeää harjoitella sillä omalla aseella, että se tulee tutuksi, Myllynen huomauttaa.

Radalla onnistuvat myös aseiden kohdistukset.

Metsästäjät ampuvat radalla oikeista riistatilanteista kuvattuja videoita, mutta reserviläiset enimmäkseen paperitauluihin samanlaista taulukuvioita kuin reserviläisammunnoissa. Monenlaisia kuvioita löytyy myös näiden kategorioiden lisäksi. Muun muassa siluettiampujat tekevät joka kerralla erilaisen radan.

-On erilaisia animaatioita myös, kuten myyriä, ilmapalloja ja pulloja, Myllynen kertoo.

Ampumapaikkoja radalla on neljä, mutta esimerkiksi LauResin ammuntojen vetäjä pyörittää ampumavuoroja loosheissa ”telaketjuna”. Kaikille on riittänyt hyvin aikaa.

Kun Sako Shooting Center seitsemisen vuotta sitten avattiin, se oli ensimmäinen laatuaan Suomessa. Myllysen mukaan sen asiakaskunnaksi ajateltiin alkuaan metsästäjät. Käyttäjäkunta on viime vuosina laajentunut muun muassa tyky- ja polttariporukoihin ja viranomaisammuntoihin.

-Täällä voi viettää vaikka syntymäpäivät. Esimerkiksi kerran oli yhdet yhdeksänvuotissynttärit, Myllynen kertoo.

Radalla voi ohjattuna kokeilla ampumista, vaikka olisi ensikertalainen ja vailla omaa asetta saati aseenkantolupaa.

Kaikkea ampuma- ja metsästysharrastukseen liittyvää, kuten aseita, panoksia, tähtäimiä ja asuja voi ostaa Sako Shooting Centerissä toimivasta eräkaupasta, joka on lisännyt suosiotaan.

Myllysen mukaan panoksista on Suomessa ja maailmalla nyt kova kysyntä, mutta Sako Shooting Center on onnistunut täydentämään varastojaan melkein kaikenlaisten panosten osalta.

 

Jaa tämä artikkeli sosiaalisessa mediassa

FacebookFacebookTwitterTwitterSähköpostiSähköpostiWhatsAppWhatsAppLinkedInLinkedIn

Sako Shooting Center tarjoaa hyvät harjoittelumahdollisuudet myös reserviläisille, lupaa Matti Myllynen.

Lue myös

Tukijoukot

VarustamoSimo HäyhäSako Shooting CenterSaimaan Palju EventsSaimaan KuituPatalaiskaMiettilä KollausMarkkinointi UkkonenMakkosen Pumppu ja PaneliMäkisen LiikennekouluLiikenne EteläpääLamisNetKoskimiesItaNordicEfikaAkku-ArkkaAkkiloiAhtiainenVarustamoSimo HäyhäSako Shooting CenterSaimaan Palju EventsSaimaan KuituPatalaiskaMiettilä KollausMarkkinointi UkkonenMakkosen Pumppu ja PaneliMäkisen LiikennekouluLiikenne EteläpääLamisNetKoskimiesItaNordicEfikaAkku-ArkkaAkkiloiAhtiainen