Siirry pääsisältöön

Yhteistyökumppani: Kokeile värikuulasotaa Saimaan Paljun paintball-radalla Lappeenrannassa tai Savitaipaleella

Yhdysmiehen ja Etelä-Karjalan reserviläisten yhteistyökumppaneista on tällä kertaa esittelyssä Saimaan Palju Events. Sillä on muun muassa kaksi värikuula- eli paintball-rataa, toinen Lappeenrannan Mustolassa ja toinen Savitaipaleella. Taistelupelisessioita voi ottaa joko ohjattuna, tai vain vuokrata välineet, jolloin toiminta tapahtuu omalla suoritusalueella.

Yrittäjä Teemu Virtasen mukaan ainakin Lappeenrannan teekkarireserviläiset käyvät radalla. Muun muassa RULin toimintalomakkeeseen saa toimintapisteitä paintball-pelistä. Vaikka monet mieltävät värikuulasodan nuorten lajiksi, soveltuu se kyllä vähän vanhemmallekin porukalle, siitä on Virtasen mukaan kokemusta yritysasiakkaista.

-Kunhan pystyy normaalisti liikkumaan ja toimimaan. Laji tarjoaa ryhmässä tekemistä ja kommunikointia pelin edetessä. Paljon riippuu ryhmästä, että kuinka tosissaan sen ottavat.

Lappeenrannan kenttä on sorapohjainen, ja rakennelmat siellä ovat korkeita, parimetrisiä. Se mahdollistaa pelaamisen seisaaltaan. Kenttä on myös nopeatempoinen, kosketus vastapeluriin tulee melkein välittömästi.

Savitaipaleen rata on enemmän maastoa, metsää ja trukkilavoja, jossa esteet ovat matalampia ja siellä enemmän kontataan, ryömitään ja möyritään.

Yrityksellä on iso sauna- ja kokoustila Lappeenrannan Pallossa Tukkikadulla. Esimerkiksi monet yritysasiakkaat ottavat paintball-pelisession yhteyteen saunomiset ja ruuat.

Merkkausvälineitä Saimaan Paljulla on kahdenlaisia: perinteinen isompi 68 kaliiperinen, sekä pienempi ja kevyempi 50-kaliiperinen.

Virtasen mukaan erona on lähinnä kuulan kehossa aiheuttama osuman tunne. Kevyempi kuula aiheuttaa myös vähemmän mustelmia. Sillä voivat hyvin pelata kaikki 13-vuotta täyttäneet.

Saimaan Paljun paintball-peleissä ohjaaja perehdyttää pelaajat lajin saloihin ja on paikalla koko pelin ajan. Voittajaksi kruunataan tiimi, joka saa eliminoitua eli merkattua kaikki vastapuolen pelaajat. Ryhmän minimikoko on kahdeksan pelaajaa.

Virtanen sanoo, että värikuulasotia pyöritetään joulukuun loppuun saakka, ja kentät avautuvat taas keväällä.

-Kun pakkasta on yli -10 astetta, ase ja kuulat eivät välttämättä toimi kunnolla. Myös lumitilanne vaikuttaa, sillä kenttiä ei aurata talvisin.

Virtanen pyörittelee ajatusta kehittää matkailutuotetta sotahistoriateeman ympärille.

Yrityksellä on sähköavusteisia maastopolkupyöriä, joilla voisi kiertää lähiseudun mielenkiintoisimpia sotahistoriakohteita.

-En vain itse ole mikään sotahistorian tietäjä.

Kuva: Saimaan Palju Events

Jaa tämä artikkeli sosiaalisessa mediassa

FacebookFacebookTwitterTwitterSähköpostiSähköpostiWhatsAppWhatsAppLinkedInLinkedIn

Kuva: Saimaan Palju Events

Lue myös

Tukijoukot

VarustamoSimo HäyhäSako Shooting CenterSaimaan Palju EventsSaimaan KuituPatalaiskaMiettilä KollausMarkkinointi UkkonenMakkosen Pumppu ja PaneliMäkisen LiikennekouluLiikenne EteläpääLamisNetKoskimiesItaNordicEfikaAkku-ArkkaAkkiloiAhtiainenVarustamoSimo HäyhäSako Shooting CenterSaimaan Palju EventsSaimaan KuituPatalaiskaMiettilä KollausMarkkinointi UkkonenMakkosen Pumppu ja PaneliMäkisen LiikennekouluLiikenne EteläpääLamisNetKoskimiesItaNordicEfikaAkku-ArkkaAkkiloiAhtiainen