Siirry pääsisältöön

Yhdysmies menee vahvasti verkkoon

Yhdysmies menee vahvasti verkkoon, mutta paperilehtikin kolahtaa yhä postiin

Vuosi 2022 tuo suuren muutoksen Etelä-Karjalan reserviläispiirin ja reserviupseeripiirin tiedotukseen. Tuttu paperinen Yhdysmies-lehti perustetaan verkkolehdeksi, josta samalla tulee kokoava alusta maakunnan vapaaehtoisen maanpuolustuksen järjestöille ja muille toimijoille ja yhteistyötahoille, esimerkiksi tapahtumajärjestäjille, museoille ja yrittäjille. Yhdysmies on jatkossa siis paitsi ajankohtaisia uutisia kertova verkkojulkaisu, myös linkki julkaisijansa Etelä-Karjalan Maanpuolustuksen Tuen sekä Reserviupseeripiirin ja Reserviläispiirin sivuille. Tärkeä osio tulee olemaan ajan tasalla oleva tapahtumakalenteri. Yhteistyökumppaneille verkkolehti tarjoaa nykyaikaisia ja näkyviä mainospaikkoja. Paperisena Yhdysmies kolahtaa postin mukana ensi vuonna 2022 vielä kolme kertaa, helmikuussa, kesäkuussa sekä joulukuussa.

Yhdysmies-lehti on tuonut ajankohtaisia uutisia ja terveisiä Etelä-Karjalan reserviläisille ja reservin upseereille tähän saakka neljä kertaa vuodessa. Siitä on luettu tapahtumista ja juhlista, piirien puheenjohtajien tervehdykset, ylennykset ja merkkipäivät. Monissa jutuissa ja valokuvissa on tuttuja nimiä ja naamoja, jotka kiinnostavat.
Paperinen värikäs lehti on mukava ”käyttöliittymä”. Sen on voinut laittaa kätevästi sivuun myöhempää syventymistä varten ja arkistoida. Samalla se on kuitenkin ollut myös kallis tuottaa, painaa ja jaella.
Lehti ei käytännössä ole ollut kannattava koko olemassaolonsa aikana, ja on siten syönyt Maanpuolustuksen Tuen mahdollisuuksia tukea piirien muuta toimintaa. Niinpä painetun Yhdysmies-lehden julkaisemisen mielekkyydestä on käyty keskustelua jo usean vuoden ajan, vaikka toisaalta alueellisista maanpuolustusasioista tiedottaminen on tärkeä tehtävä ja koko toiminnan ytimessä. Paperilehdellä on ollut vankat puolustajansa, edellä kerrotuista syistä. Maanpuolustuksen Tuki onkin linjannut, että vaikka verkkoon mennään vahvasti, myös painettu Yhdysmies säilyy harvennetuin ilmestymiskerroin. Muualla Suomessa vastaavat alueelliset tukiyhdistykset ovat jo lähes kokonaan siirtyneet verkkotiedotukseen, hieman eri konseptein.

Verkko-Yhdysmiehen valttina tulee olemaan nopeus ja ketteryys. Tapahtumista ja kilpailuista voi lukea heti tuoreeltaan. Juttuja ja tietoja pääsee myös esille runsaammin. Suunnitelmissa on tukea verkkolehteä muillakin some-kanavilla. Uudistus on iso, ja se halutaan tehdä huolella. Siksi verkko-Yhdysmiehen lanseerauksen tarkka ajankohta on vielä auki. Alkuvuonna 2022 tulee tutustuttavaksi todennäköisesti aluksi lehden kehitysversio, ja pian sen jälkeen uusi sähköinen Yhdysmies. Tähtäin on napsautettu helmikuulle. Toivottavasti maakunnan maanpuolustusväki ottaa myös uudistuvan lehden ja tiedotusportaalin omakseen.
Verkkolehden ja yhteisportaalin verkko-osoite tulee olemaan yhdysmies.fi.
Myös Yhdysmiehen päätoimittaja vaihtuu. Lehteä vuodesta 2004 ansiokkaasti vetänyt Raili Leino luovuttaa viestikapulan Ilkka Pohjalaiselle.

Jaa tämä artikkeli sosiaalisessa mediassa

FacebookFacebookTwitterTwitterSähköpostiSähköpostiWhatsAppWhatsAppLinkedInLinkedIn

Lue myös

Tukijoukot

VarustamoSimo HäyhäSako Shooting CenterSaimaan Palju EventsSaimaan KuituPatalaiskaMiettilä KollausMarkkinointi UkkonenMakkosen Pumppu ja PaneliMäkisen LiikennekouluLiikenne EteläpääLamisNetKoskimiesItaNordicEfikaAkku-ArkkaAkkiloiAhtiainenVarustamoSimo HäyhäSako Shooting CenterSaimaan Palju EventsSaimaan KuituPatalaiskaMiettilä KollausMarkkinointi UkkonenMakkosen Pumppu ja PaneliMäkisen LiikennekouluLiikenne EteläpääLamisNetKoskimiesItaNordicEfikaAkku-ArkkaAkkiloiAhtiainen