Siirry pääsisältöön

Yhdysmies-lehden päätoimittajana pitkän urakan tehnyt Raili Leino palkittiin

Raili Leino ehti toimia Yhdysmies-lehden päätoimittajana mittavat 18 vuotta. Hänet palkittiin tästä urakasta Reserviläisliiton hopeisella ansiomitalilla. Hän on jo aikaisemmin vastaanottanut Reserviupseeriliiton hopeisen ansiomitalin.
Leino on muutenkin ollut aktiivinen järjestötoiminnassa. Hän toimi aikaisemmin Sotaveteraanipiirin toiminnanjohtajana, ja on parhaillaankin äskettäin perustetun veteraanien perinneyhdistyksen rahastonhoitaja. Muussakin yhdistystoiminnassa Leino on aktiivisesti mukana. Lappeenrannassa ja Taipalsaarella hänet tunnetaan myös esimerkiksi opastyöstä ja draamaopastuksista muun muassa Lappeenrannan Linnoituksessa ja museolla.
– Arvostan nämä ansiomerkit korkealle, Leino sanoo.
Leinon kertoman mukaan päällimmäiseksi mieleen ovat päätoimittajavuosilta jääneet kaikki kivat tapahtumat, joihin hän on saanut osallistua.
–  Olen saanut kulkea ympäri maakuntaa erilaisissa tilaisuuksissa. Olen päässyt sellaisiin paikkoihin, mihin muuten ei olisi ollut pääsyä, kuten esim. sotaharjoitusten seuraamiseen ja saanut tavata mm. Puolustusvoimain komentajia. Huippukokemus oli Kaakko 19-sotaharjoitus, kun pääsimme kuljetushelikopterin kyytiin. Se on ollut se kiva juttu.
Reserviläistoiminta on Leinon silmin katsottuna pysynyt melko samanlaisena. Yksi ero kuitenkin on, kun yhä enemmän naisia on tullut mukaan.
– Aikaisemmin olin monessa paikassa ainoa nainen.
Leino on ehtinyt tavata maakunnassa lukuisan määrän lottia ja sotaveteraaneja.
– Heidän tarinoitaan on ollut koskettava kuulla, että minkälaista heidän elämänsä on ollut. Kunnioitusta aina nostaa, kun heitä kuuntelee. Jokaisella on ollut omanlaisiaan kokemuksia, riippuen siitä, millaisissa tehtävissä he ovat toimineet.
Leino on toiminut oppaana 20 vuotta. Hän tekee paljon draamaopastuksia ja pitää esitelmiä. Suomen 100-vuotisjuhliin hän kirjoitti kuvaelman Lotta ja sotilas, jota esitettiin muun muassa Etelä-Karjalan museolla ja ja Lottamuseolla.

Jaa tämä artikkeli sosiaalisessa mediassa

FacebookFacebookTwitterTwitterSähköpostiSähköpostiWhatsAppWhatsAppLinkedInLinkedIn

Raili Leino vastaanotti ansiomerkin Veli-Matti Virolaiselta, joka toimi Etelä-Karjalan Maanpuolustuksen Tuen puheenjohtajana vuoden 2021 loppuun.

Lue myös

Tukijoukot

VarustamoSimo HäyhäSako Shooting CenterSaimaan Palju EventsSaimaan KuituPatalaiskaMiettilä KollausMarkkinointi UkkonenMakkosen Pumppu ja PaneliMäkisen LiikennekouluLiikenne EteläpääLamisNetKoskimiesItaNordicEfikaAkku-ArkkaAkkiloiAhtiainenVarustamoSimo HäyhäSako Shooting CenterSaimaan Palju EventsSaimaan KuituPatalaiskaMiettilä KollausMarkkinointi UkkonenMakkosen Pumppu ja PaneliMäkisen LiikennekouluLiikenne EteläpääLamisNetKoskimiesItaNordicEfikaAkku-ArkkaAkkiloiAhtiainen