Siirry pääsisältöön

Historialuento Luumäellä: P. E. Svinhufvudista – Professori Martti Häikiö

Kotkaniemi ennen ja nyt -luentosarja jatkuu tämän viikon torstaina, 9.3. klo 16-17. Vuorossa tällä viikolla on luento historiantutkija, professori Martti Häikiöltä. Häikiö on lukuisten historiikkien ja elämäkertojen joukossa myös kirjoittanut vuonna 2017 julkaistun kattavan elämänkerran presidentti P. E. Svinhufvudista.
P. E. Svinhufvud ehti elämänsä aikana olla monessa eri roolissa. Hän tuli tunnetuksi paitsi rooleistaan valtion päämiehenä, myös mm. kahdesti erotettuna tuomarina ja kahden kapinan kukistajana. Torstain luennolla käsitellään Svinhufvudin monien lakimiesroolien valossa myös ajankohtaista kysymystä tuomareiden ja politiikan suhteista sekä oikeusvaltion kestävyydestä.
Lämpimästi tervetuloa mukaan! Tilaisuus on kaikille avoin ja ilmainen.
Tilaisuus järjestetään Hotelli Salpassa (Itsenäisyydentie 609C, Luumäki). Kahvitarjoiluja varten toivomme ilmoittautumista ti 7.3. mennessä viestillä: info (at) kotkaniemi.fi / puh. 040 522 7553.
Kotkaniemi ennen ja nyt -luentosarjan järjestää Kotkaniemi-säätiö osana 10-vuotisjuhlavuottaan. Luennot mahdollistaa Karjalan kulttuurirahaston avustus.

Jaa tämä artikkeli sosiaalisessa mediassa

FacebookFacebookTwitterTwitterSähköpostiSähköpostiWhatsAppWhatsAppLinkedInLinkedIn

Tukijoukot

VarustamoSimo HäyhäSako Shooting CenterSaimaan Palju EventsSaimaan KuituPatalaiskaMiettilä KollausMarkkinointi UkkonenMakkosen Pumppu ja PaneliMäkisen LiikennekouluLiikenne EteläpääLamisNetKoskimiesItaNordicEfikaAkku-ArkkaAkkiloiAhtiainenVarustamoSimo HäyhäSako Shooting CenterSaimaan Palju EventsSaimaan KuituPatalaiskaMiettilä KollausMarkkinointi UkkonenMakkosen Pumppu ja PaneliMäkisen LiikennekouluLiikenne EteläpääLamisNetKoskimiesItaNordicEfikaAkku-ArkkaAkkiloiAhtiainen