Siirry pääsisältöön

Simpeleen naistenjotoksen suosio paisuu – Nyt mukana oli jo 14 partiota ja niissä 53 osallistujaa

Jotos 2022 äitienpäivän aattona oli jo 17. naistenjotos jonka Simpeleen res-kerhot yhdessä järjestivät. Ensimmäinen järjestettiin 2005, kun ”omat” naiset tuumivat, että mitä ihmettä nää jotokset oikein on kun ukot aina syksyisin häipyvät niille. (Koluttiin aikoinaan 1990- ja 2000-luvuilla aktiivisesti jotoksia, Simpeleeltä oli monesti useampikin partio valtakunnan jotoksilla, ja muutaman kerran mentiin niihin omalla bussilla.)

Niinpä Heikki Hinkkasen, SimRes pj, ideoimana järjestettiin ensimmäinen yhden päivän jotos ja lähinnä näille ”omille” naisille… mutta siitä se sitten lähti ”turpoamaan”.

Jotoskonsepti on pidetty jokseenkin ennallaan, eli yhden päivän mittaisena ulkoilutapahtumana. Maastoreitin pituus tyypillisesti vähän reilu 10 km ja tehtävärasteja matkan varrella kymmenkunta. Eksymiset tai muuten ”oudot” reittivalinnat joskus jopa tuplaavat matkan, mutta tyytyväisiä tuntuvat olevan että jaksetaan näitä järjestää.

Alkuaikoina jotokset järjestettiin meidän oman majan, Junkkarikämpän maastoissa, mutta kymmenen vuoden jälkeen lähdettiin etsimään muita maisemia. Pari kertaa jotostelemaan lähdettiin Untamon jahdin majalta ja nyt tänä vuonna siis Sarajärven Ohtaniemestä.

Tehtävärasteista perinteisin lienee ammunta, joka on ollut mukana joka kerta, ja ihan oikeilla ruutiaseilla paukutellaan. Myös jonkinlainen ensiapurasti taitaa olla aina mukana. Muita rasteja on ollut tulenteosta kalliokiipeilyyn ja polkupyörän renkaan vaihdosta erilaisiin vesistön ylityksiin ja mitä aina vaan keksitäänkään.

Tämän vuoden uutuus oli erikoisrajajääkärien vetämät kaksi rastia, toivottavasti yhteistyö rajan kanssa jatkuu.

Tämän vuoden jotos kiinnosti kovasti, ja kun somekanavilla jotoksesta ilmoiteltiin, niin tavoitteeksi asetettu 15 partiota täyttyi muutamassa päivässä ja täytyi kiireesti laittaa ilmoitukset, että jotos on jo täynnä. Sairastumisia ja koronajuttuja odotetusti tuli, ja niinpä lopullisesti jotokselle lähti 53 naista 14 partiossa.

Jotosvääpeli Juha (SimRu sihteeri)

Erikoisrajajääkärit olivat järjestäneen tänä vuonna kaksi rastia.

Ensiapurasti on aina kuulunut jotokseen.

 

 

Jaa tämä artikkeli sosiaalisessa mediassa

FacebookFacebookTwitterTwitterSähköpostiSähköpostiWhatsAppWhatsAppLinkedInLinkedIn

Lue myös

Tukijoukot

VarustamoSimo HäyhäSako Shooting CenterSaimaan Palju EventsSaimaan KuituPatalaiskaMiettilä KollausMarkkinointi UkkonenMakkosen Pumppu ja PaneliMäkisen LiikennekouluLiikenne EteläpääLamisNetKoskimiesItaNordicEfikaAkku-ArkkaAkkiloiAhtiainenVarustamoSimo HäyhäSako Shooting CenterSaimaan Palju EventsSaimaan KuituPatalaiskaMiettilä KollausMarkkinointi UkkonenMakkosen Pumppu ja PaneliMäkisen LiikennekouluLiikenne EteläpääLamisNetKoskimiesItaNordicEfikaAkku-ArkkaAkkiloiAhtiainen