Siirry pääsisältöön

Reserviläisliiton Liittokokous Holiday club Saimaa 20.11.21

Reserviläisliitto järjesti 20.11.20121 vuosikokoustapahtuman Lappeenrannan  Holiday Club Saimaassa.
Lähdin kokoustapahtumaan hyvissä ajoin, jotta kerkiän tavata tuttuja kokousvieraita ja vaihtaa kuulumisia.
Onhan tämmöinen tilaisuus hyvä paikka verkostoitua ja kuunnella mitä muualla maassa Reserviläis -yhdistyksissä tapahtuu.
Siellä kuulee miten erilaisia toiminta tapoja Reserviläisillä on kullakin resurssien mukaan.

Niin meillä kuin varmasti myös muualla korostetaan yhdistysten välisen yhteistoiminnan merkitystä myös Reserviläispiirin sisällä, niin miksei myös eri piirien välillä. Yhteistoimintahan ei toteudu, jos se pelkästään kirjataan johonkin toimintasuunnitelmaan, vaan se vaatii käytännön tekoja.

Kiinnostavia tapaamisia ja keskusteluja oli entisten liittohallitusten jäsenten kanssa ja entisen Reserviläisliiton puheenjohtaja Markku Pakkasen tapaaminen myös jäi mieleen.
Pitkästä aikaa oli mukava tavata myös Reserviläisliiton kunniapuheenjohtaja Mikko Pesälä ja keskustella hänen kanssaan.  Hän Jaksaa luoda positiivista ilmapiiriä ja kannustaa nuorempiaan.

Tapahtumaan osallistui henkilöitä vain kahdesta Etelä-Karjalan yhdistyksestä, Lappeenrannan ja Parikkalan Reserviläisistä, harmi, että suurin osa yhdistyksistä ei lähettänyt edustustaan alueellamme pidettyyn tapahtumaan.

Päivän kokousten osuus alkoi Res.klubin kokoontumisella. Liiton uusi toiminnanjohtaja Minna Nenonen esittäytyi ja kertoi meille senioreille Reserviläisliiton tämän hetkisestä tilanteesta.
Lappeenrannan Reserviläisistä Joonas Grönlund toimi Res. Klubin kokouksessa sihteerinä ja hänet valittiin seuraavaksi klubin puheenjohtajaksi.
Res.klubiin osallistuu entisiä Reserviläisliiton liittohallituksen jäseniä ja se kokoontuu yleensä liittokokousten yhteydessä.

Henkilökohtaisesti jännittävin ja mielenkiintoisa tehtävä oli saada toimia Reserviläisliiton vuosikokouksessa puheenjohtajana.
Vuosikokous asiat käsiteltiin kokouksessa ilman isompia keskusteluja, asiansa osaavien varapuheenjohtajien toimiessa esittelijöinä toimintakertomuksen ja edellisen vuoden talouden osalta.
Myöskään tulevan kauden toimintasuunnitelma ja talousarvio ei kirvoittanut kokousväeltä vastustavia kommentteja tai vasta esityksiä.

Loppuosassa kokousta valittiin Liittohallitukseen kiintiö paikoille kolme naisten edustajaa.
Tämä valinta herätti keskustelun ja otettiin kantaa siihen kuinka valinnat tulisi tehdä ja onko järkevää että kaikki ovat yhtä aikaa erovuorossa.
Vaalitoimikunta oli nimennyt kolme ehdokasta kuuden hakijan joukosta, mutta tämä ei kaikkia piirejä miellyttänyt joten he nostivat vielä kaksi omaa ehdokastaan valintaan mukaan.
Joten kun oli 5 ehdokasta ja kolme paikkaa, niin äänestettiin.
Äänestyksen lopputulos oli, että valintatoimikunnan asettamaa ehdokkaista kaksi tuli valittua ja kolmas valittu tuli tästä kokouksessa mukaan nostettujen kahden ehdokkaan joukosta.

Etelä-Karjalan piiristä ei ollut ehdokasta mukana, vaikka onhan meillä piirin eri yhdistyksissä naisia toiminnassa mukana. Joten siinä myös on meille tulevaisuuden haastetta.

Hyvää Joulun odotusta kaikille
Reserviläisille ja heidän perheilleen
Jorma Mällinen

Jaa tämä artikkeli sosiaalisessa mediassa

FacebookFacebookTwitterTwitterSähköpostiSähköpostiWhatsAppWhatsAppLinkedInLinkedIn

Lue myös

Tukijoukot

VarustamoSimo HäyhäSako Shooting CenterSaimaan Palju EventsSaimaan KuituPatalaiskaMiettilä KollausMarkkinointi UkkonenMakkosen Pumppu ja PaneliMäkisen LiikennekouluLiikenne EteläpääLamisNetKoskimiesItaNordicEfikaAkku-ArkkaAkkiloiAhtiainenVarustamoSimo HäyhäSako Shooting CenterSaimaan Palju EventsSaimaan KuituPatalaiskaMiettilä KollausMarkkinointi UkkonenMakkosen Pumppu ja PaneliMäkisen LiikennekouluLiikenne EteläpääLamisNetKoskimiesItaNordicEfikaAkku-ArkkaAkkiloiAhtiainen