Siirry pääsisältöön

Rautjärven sankarihautojen kivet kirkastuvat talkoilla – Porukalla työ sujuu 

Rautjärven sankarihautausmaalla monien kivien tekstit ovat olleet huonosti luettavissa. Nimet on aikanaan kaiverrettu kiviin, ja vahvistettu valkoisella maalilla. Aikojen kuluessa maali on haalistunut, ja kaiverrukset ovat keränneet pölyä ja vihertävää levän tapaista. 

-Liekö niitä maaleja koskaan uudistettu, epäilee kunnostustyötä ohjaava Mika Albertsson. 

Kunnostustalkoisiin oli kutsuttu Rautjärven reserviläiset sekä reservin upseerit. Osanottajamäärä – täysi tusina – yllätti Albertssonin iloisesti aloituspäivänä helatorstain jälkeisenä perjantaina. Isolla porukalla työ myös sujuu nopeasti. Urakka aloitettiin Talvisodan sankarihaudoista, joissa lepää varsinkin Kollaalla henkensä antaneita rautjärveläisiä. 

Kaiverrukset pitää ensin puhdistaa perusteellisesti apuvälineinä vesi, karhunkieli, tärpätti ja terävä meisseli. Sitten valkoinen maali vedetään yli kiven, jonka jälkeen päälle asetetaan tärpätillä kasteltu sanomalehti. Sitten lehdellä pyyhkäistään ylimääräiset maalit kiven pinnalta, ja valkoinen maali jää ainoastaan kaiverruskohtiin. 

Albertsson on ohjannut sankarihautojen hautakivien pesua aikaisemmin Imatralla, jossa Imatran reserviläiset ovat useana vuonna kunnostaneet Vuoksenniskan, Tainionkosken ja Imatrankosken hautausmailla. 

Jaa tämä artikkeli sosiaalisessa mediassa

FacebookFacebookTwitterTwitterSähköpostiSähköpostiWhatsAppWhatsAppLinkedInLinkedIn

Porukalla työ sujuu.

Lue myös

Tukijoukot

VarustamoSimo HäyhäSako Shooting CenterSaimaan Palju EventsSaimaan KuituPatalaiskaMiettilä KollausMarkkinointi UkkonenMakkosen Pumppu ja PaneliMäkisen LiikennekouluLiikenne EteläpääLamisNetKoskimiesItaNordicEfikaAkku-ArkkaAkkiloiAhtiainenVarustamoSimo HäyhäSako Shooting CenterSaimaan Palju EventsSaimaan KuituPatalaiskaMiettilä KollausMarkkinointi UkkonenMakkosen Pumppu ja PaneliMäkisen LiikennekouluLiikenne EteläpääLamisNetKoskimiesItaNordicEfikaAkku-ArkkaAkkiloiAhtiainen