Siirry pääsisältöön

Pistooliampumahiihdon mestaruuksista kilpailtiin Imatralla – Järjestelyille kiitosta

Reserviläisurheiluliiton ampumahiihtolajien viikonloppu jatkui sunnuntaina 5.3.2023 Imatralla, kun lajeina olivat pistooliampumahiihto ja -pistooliampumahiihdon pariviesti.

Hiihto-osuuksien välissä suoritettiin ammunnat ampumahiihdon kääntyviin tauluihin. Ampumamatka tässä lajissa on 20 metriä ja aseena .22 pistooli.

Henkilökohtaisessa kilpailussa alle 55-vuotiailla matkana oli 8 km vaativine nousuineen. Reitistä nopeimmin suoriutui ylikersantti Pasi Saastamoinen Varsinais-Suomesta ajalla 37:25 (sis. 7 sakkominuuttia).

Naisten ja yli 55-vuotiaitten sarjoissa hiihtomatka oli 6 km ja ammuntoja myös kaksi. Tällä radalla parhaan kokonaisajan (25:28) saavutti Etelä-Hämeen reservipiiriä edustanut majuri Timo Salonen. Hiihtoajassa helsinkiläinen lääkintäkapteeni Mikko Aulamo oli nopeampi, mutta hänen suoritustaan rasitti 5 sakkominuuttia kun Salosella niitä oli vain 3.

Pariviestissä kaikissa ikäluokissa joukkueen kummallakin jäsenellä oli hiihdettävänään 3 x 1 km matka ja niiden välillä kummallakin kaksi ampumasuoritusta. Kilpailu käytiin yhteislähtönä 10 joukkueen voimin (+ yksi kilpailun ulkopuolella).

Nopein tänään oli Etelä-Hämeen piirin joukkue (Timo Salonen, Mauri Särssi) ajalla 25:04 voittaen H120-sarjan. Parhaasta eteläkarjalaismenestyksestä vastasi tänään Kirsi Putila voittaen kultaa sekä naisten sarjassa että pariviestissä yleisessä sarjassa yhdessä Ville Lindqvistin kanssa.

Ympäri Suomea paikalle saapuneet kilpailijat kiittelivät kilvan Imatran näille lajeille tarjoamia puitteita ja Imatran reserviupseerikerhon yhteistyökumppaneineen toteuttamia järjestelyitä. Nyt käynnistynyt Reserviläisurheiluliiton kilpailukausi jatkuu kiivaana. Ensi viikonloppuna on valtakunnallinen talvisotilastaitokilpailu, Karhujotos, Ilomantsissa ja sen jälkeen reserviläisiä nähdään taas Etelä-Karjalassa, kun ilma-asemestaruudet ratkotaan 18.-19.3. Lappeenrannassa.

 

Jaa tämä artikkeli sosiaalisessa mediassa

FacebookFacebookTwitterTwitterSähköpostiSähköpostiWhatsAppWhatsAppLinkedInLinkedIn

Pariviestinvaihto. Kuva Hannu Savola

Lue myös

Tukijoukot

VarustamoSimo HäyhäSako Shooting CenterSaimaan Palju EventsSaimaan KuituPatalaiskaMiettilä KollausMarkkinointi UkkonenMakkosen Pumppu ja PaneliMäkisen LiikennekouluLiikenne EteläpääLamisNetKoskimiesItaNordicEfikaAkku-ArkkaAkkiloiAhtiainenVarustamoSimo HäyhäSako Shooting CenterSaimaan Palju EventsSaimaan KuituPatalaiskaMiettilä KollausMarkkinointi UkkonenMakkosen Pumppu ja PaneliMäkisen LiikennekouluLiikenne EteläpääLamisNetKoskimiesItaNordicEfikaAkku-ArkkaAkkiloiAhtiainen