Siirry pääsisältöön

Korpimiehet taas voitokkaita Etelä-Karjalan sotilasmarssilla

Järjestyksessään kahdestoista Etelä-Karjalan sotilasmarssi marssittiin huhtikuun viimeisenä viikonloppuna huomattavasti miellyttävämmissä olosuhteissa kuin edellisvuoden luminen kilpailu.  Kilpailuun ilmoittautui ennakkoon ennätysmäärä marssijoita, joskin normaaliin tapaan joitain pois jääntejäkin oli.

Jo edellisvuoden maastomarssi oli lumitilanteen takia erityisen raskas, niin tänä vuonna marssi päästiin suorittamaan lähes lumettomassa maastossa. Maaston ja metsäteiden käytettävyys helpotti joukkueiden urakkaa, ja voittajajoukkue Korpimiehet taivalsivat reitin ennätysajassa.

Marssi käynnistyi perinteiseen tapaan Myllymäen laskettelukeskuksessa toiminnallisilla rasteilla, minkä jälkeen alkoi varsinainen maastomarssiosuus. Reitin pituus linnuntietä oli noin 45 km, mutta todelliset kilometrit nousivat tätä suuremmiksi. Maastosarjan voiton korjasi tänäkin vuonna marssin kestomenestyjä Korpimiehet kokonaisajalla 11:44, mikä oli noin 4.5 tuntia viimevuotista suoritusta nopeampi.

Lähtöinfo laskettelukeskuksessa.

Maastosarjan ohella marssittiin perjantaina 100 km maantiesarja. Reittinä maantiemarssijoilla oli kaksi erillistä 25 kilometrin osuutta Myllymäen laskettelukeskuksen toimiessa kilpailu- ja huoltokeskuksena. 100 kilometrin marssijat marssivat reitin kahteen kertaan. Marssijat tekivät taivalta yön läpi vaihtelevilla tieosuuksilla. Yön kylmyys aiheutti osalle kilpailijoista ylitsepääsemättömiä haasteita, ja maaliin pääsi lopulta vain 2 marssijaa. Kilpailijat paljastivat puolivälin huollossa tavoitteekseen suorittaa marssi alle 20 tunnin. Tavoitteen onnistumista jännitettiin kisakeskuksen gps-seurantaruudulta, ja kovaa tahtoa osoittaen kärkipari Suvi Eronen ja Teo Tikkanen pääsivät maaliin ajassa 19.55.

Maastoammunta.

Lauantaiaamuna kuuden aikaan matkaan lähtivät 50 kilometrin maantiemarssijat. Nopeimmin reitistä suoriutui sotilassarjan Partio Sipa 1, jolta matka taittui ajassa 8 tuntia 20 minuuttia. Avoimen sarjan voittaja Pähkähullut taivalsivat matkan ajassa 8:52. Maantiemarssissa oli tänä vuonna kokeilussa uusi 25 km sarja. Sarjan voitti Denis Tikhomirov ajalla 4 tuntia 23 minuuttia.

Etelä-Karjalan Sotilasmarssin järjestäjä Lauritsalan reserviläisten on Etelä-Karjalan aktiivisin reserviläisyhdistys. Marssin takana on vuosittain noin 40 talkoolaisen ja valtakunnallisten yhteistyökumppanien joukko. Lauritsalan Reserviläiset kiittävät marssijoita, toimitsijoita sekä tapahtumaa tukeneita yrityksiä. Varusteleka, Supernova, Panimoyhtiö Tuju, Myllymäen laskettelukeskus, Koalakustannus, Matkakeidas, Innalanmäen Tila, Vuokraus Hyypiä, Sissipuukko ja Lamnia.

Arvoitus ratkeaa.

LauRes esittäytyy

Lauritsalan Reserviläiset ry, eli tuttavallisemmin LauRes, on perustettu vuonna 1966. LauRes on Etelä-Karjalan suurin reserviläisyhdistys. Jäsenmäärämme on tällä hetkellä n. 390(5/2023). Jäsenmäärämme kasvutahti on ollut viime vuosina n. kolmekymmentä uutta jäsentä vuosittain, vaikkakin vuonna 2022 jäsenmäärä kasvoi lähes kolmannekselle. Toimintamme kattaa normaalin ammunta- ja kenttätoiminnan lisäksi erilaisia tapahtumia myös perheenjäsenille.

Suurin vuosittain järjestämämme tapahtuma on Etelä-Karjalan Sotilasmarssi, joka on lajissaan yksi vaativimmista kyseisen kaltaisista tapahtumista Suomessa. Etelä-Karjalan Sotilasmarssi 2017 oli mukana Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmassa. Sotilasmarssin kymmenvuotis juhlamarssi järjestettiin vuonna 2019.

Olemme avoin kerho, joten jokainen Suomen kansalainen voi liittyä yhdistyksemme jäseneksi. Jäsenistöstämme noin 50% on aliupseereita, noin 10% upseereita ja loput miehistöä tai asepalvelusta suorittamattomia. Naisjäseniä meillä on noin 10%.

Jos olet kiinnostunut vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta, ampumaurheilusta, tai vaikkapa sotahistoriasta, liity mukaan toimintaamme.

Saku Ripatti

https://lauritsalan-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/

https://www.facebook.com/lauritsalanreservilaiset

https://www.instagram.com/lauritsalan_reservilaiset/

Rastitunnelmaa.

Jaa tämä artikkeli sosiaalisessa mediassa

FacebookFacebookTwitterTwitterSähköpostiSähköpostiWhatsAppWhatsAppLinkedInLinkedIn

Korpimiehet rastilla

Lue myös

Tukijoukot

VarustamoSimo HäyhäSako Shooting CenterSaimaan Palju EventsSaimaan KuituPatalaiskaMiettilä KollausMarkkinointi UkkonenMakkosen Pumppu ja PaneliMäkisen LiikennekouluLiikenne EteläpääLamisNetKoskimiesItaNordicEfikaAkku-ArkkaAkkiloiAhtiainenVarustamoSimo HäyhäSako Shooting CenterSaimaan Palju EventsSaimaan KuituPatalaiskaMiettilä KollausMarkkinointi UkkonenMakkosen Pumppu ja PaneliMäkisen LiikennekouluLiikenne EteläpääLamisNetKoskimiesItaNordicEfikaAkku-ArkkaAkkiloiAhtiainen