Siirry pääsisältöön

Imatran Reserviupseerikerho on aktiivisuuskärkeä monella mittarilla 

Itsenäisyyspäivän lähestyessä Imatran Reserviupseerikerho valmistelee yhtä päätapahtumistaan – Itsenäisyyspäivän aaton juhlaan Valtionhotellissa. Vuorossa on jo 57. juhla. Illan odotettu kohokohta on itsenäisyyden renkaan takominen ketjuun, jossa vuorossa on 105. lenkki. Tilaisuus on kaikille avoin, mutta edellyttää illalliskortin lunastamista.

Imatran Reserviupseerikerho on ollut kokoluokassaan – pari sataa jäsentä – useilla mittareilla maan aktiivisimpia viime ja tänä vuonna. Menestystä on tullut muun muassa ammunnassa, liikunnassa ja toimintapisteissä.

Pistejahdissa ImRu oli viime vuonna isojen kerhojen sarjassa 5- sijalla, ja piirin aktiivisin, kuten useana vuonna.

Kuluvana vuonna Tulta toukokuussa -kisassa ImRu sijoittui palkinnoille ja Maaottelumarssissa kerho ylsi toiselle sijalle isoissa yli 150 jäsenen yhdistyksissä.

Viime vuoden ampumamenestyksistä mainittakoon, että heinäkuussa kerhon puheenjohtaja Mika Pulkkinen edusti kerhoa Reserviläisammunnan SM-kilpailuissa Huovinrinteen ampumaradalla Säkylässä ja tuloksena oli SM-kultaa sarjassa M50 RA-1 -lajissa tuloksella 100 (6 napakymppiä).

Tänä vuonna Imatran kerhon Satu Luoto ampui reservin ampumamestaruuskisoissa Mikkelissä pistoolilla kaksi kultaa D-sarjassa. Kuluvana vuonna myös kerhon urheilu-upseeri Teppo Pellinen ylsi mitalisijoille RESUL:n ampumasuunnistuksessa, pistooliampumajuoksussa ja -hiihdossa.

Hienot sijoitukset eivät kuitenkaan kerro kaikkea aktiivisen kerhon toiminnasta. ImRu on ollut järjestämässä olosuhteita muidenkin kerhojen osallistumiselle reserviläislajeihin, liikuntaan ja muihin tapahtumiin. Viime vuonna kerhon jäseniä esimerkiksi talkoili kansallisissa ampumahiihtokilpailuissa toimitsijoina 20.-21.11 ja 11.-12.12.2021. Ympäröivää yhteiskuntaa hyödyttävää toimintaa on puolestaan Vapaaehtoinen pelastuspalvelu (Vapepa), johon ImRu osallistuu.

Haloniemen maja Ruokolahdella toimii kerhon tukikohtana. Tänä vuonna se oli paikkana Etelä-Karjalan reserviläispiirien joukkuesuunnistuskisalle, jonka ImRun joukkue voitti. ImRu tarjosi osallistujille saunan ja kevyen iltapalan Haloniemessä.

Imatran Reserviupseerikerhossa oli viime vuonna jäseniä 198. Puheenjohtajana on Mika Pulkkinen ja varapuheenjohtajana Hannu Savola. Kerhon jäsen Veli-Matti Kesälahti on paitsi itse aktiivinen ampuja ja liikkuja, myös Reserviläisurheiluliiton toiminnanjohtaja.

Kunniavartiot ovat ImRun perinnettä. Kuva Mika Pulkkinen

Kerholla on omat nettisivut. Niiden mukaan kerhon toimintaan kuuluvat perinteisesti muun muassa Jukajärven jotoksen/marssin järjestäminen yhdessä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) ja muiden toimijoiden kanssa.

Immolasta kotiutuville vänrikeille järjestettävät kokelasinfot hyödyttävät muitakin piirin kerhoja.

Jouluaaton kunniavartiot ja kunniakäynnit sankarihaudoilla itsenäisyyspäivänä sekä kaatuneiden muistopäivänä sekä Itsenäisyyspäivän aaton iltajuhlan järjestäminen Valtionhotellissa yhdessä muiden maanpuolustusjärjestöjen kanssa ovat vankkaa perinnettä.

Muuta toimintaa ovat olleet esimerkiksi tutustumismatkat (mm. talvi- ja jatkosodan taistelupaikoille lähialueella ja muut kiinnostavat kohteet kotimaassa) sekä koulutustilaisuudet ja saunaillat kerhon omistuksessa olevalla, Saimaan rannalla sijaitsevalla Haloniemen majalla.

Haloniemen maja saunoineen on jäsenten vapaassa käytössä, ja sitä vuokrataan myös yksityistilaisuuksiin.

ImRu toivottaa mukaan reserviläistoimintaan.

Itsenäisyyspäivän aaton tilaisuus Valtionhotellissa on kaikille avoin. Kuva Mika Pulkkinen

Jaa tämä artikkeli sosiaalisessa mediassa

FacebookFacebookTwitterTwitterSähköpostiSähköpostiWhatsAppWhatsAppLinkedInLinkedIn

Imrulaisia ampumaharjoituksissa. Kuva Mika Pulkkinen

Lue myös

Tukijoukot

VarustamoSimo HäyhäSako Shooting CenterSaimaan Palju EventsSaimaan KuituPatalaiskaMiettilä KollausMarkkinointi UkkonenMakkosen Pumppu ja PaneliMäkisen LiikennekouluLiikenne EteläpääLamisNetKoskimiesItaNordicEfikaAkku-ArkkaAkkiloiAhtiainenVarustamoSimo HäyhäSako Shooting CenterSaimaan Palju EventsSaimaan KuituPatalaiskaMiettilä KollausMarkkinointi UkkonenMakkosen Pumppu ja PaneliMäkisen LiikennekouluLiikenne EteläpääLamisNetKoskimiesItaNordicEfikaAkku-ArkkaAkkiloiAhtiainen