Siirry pääsisältöön

Etelä-Karjalan Rajaseudun Maanpuolustusnaiset kesäretkellä Ilkonsaaressa

Etelä-Karjalan Rajaseudun Maanpuolustusnaiset kertoo toiminnastaan Yhdysmiehelle lähetetyssä sähköpostiviestissä. Yhdistys teki elokuun alussa kesäretken.
-Lähdimme aurinkoisena kesäpäivänä Imatran satamasta Emma-laivalla tutustumaan Ilkonsaareen, kertoo Tiina Kemppinen.
Ilkonsaari on upea retkeilykohde Saimaalla, jonne on pystytetty kolme tsasounaa ja kaksi pientä kirkkoa. Pyhäköt edustavat itäistä kristillistä perinnettä. Saaren pyhäköt ovat kaikille avoimia hiljentymispaikkoja. Niiden kalustus on niukka ja pääosassa ovat seinillä olevat ikonit.
Saaren päästä päähän kulkee erinomainen, kivituhkalla päällystetty polku. Polku on muuten helppokulkuinen, mutta korkeuserot matkalla ovat melko suuria.
Saarikierroksen jälkeen pääsimme Emma-laivalla saunomaan ja uimaan Saimaan virkistävään veteen, Kemppinen kertoo.

Maanpuolustusnaisten toiminta-ajatus on naisten maanpuolustustahdon, -tiedon ja –taidon lisääminen sekä henkisen ja fyysisen kunnon vahvistaminen. Tavoitteena on lisätä naisten toimintavalmiuksia kriisi- ja poikkeusolojen varalta.
Etelä-Karjalassa toimivat Etelä-Karjalan Rajaseudun Maanpuolustusnaiset sekä Lappeenrannan Maanpuolustusnaiset. Molemmat kuuluvat kattojärjestön Kaakkois-Suomen piiriin. Siinä on yhdistyksiä myös Kymenlaaksosta.
Maanpuolustusnaisten jäsenet ovat sivujensa mukaan vahvasti mukana kouluttamassa ja kouluttautumassa arjen turvallisuuteen liittyviä asioita, joita saatamme kohdata kriisi- tai häiriötilanteessa. He pyrkivät osallistumaan aktiivisesti Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) pitämiin koulutuksiin.

Maanpuolustusnaisten Liitto järjestää vuosittain valtakunnallisen jotoksen toukokuussa. Jotos on kaksipäiväinen kävelyretki 3-5 hengen joukkueina. Matkan varrelle on järjestetty erilaisia rastitehtäviä. Reitin pituus on yleensä n. 10-12 km ensimmäisenä päivänä ja 6-8 km toisena päivänä. Vuonna 2023 on suunnitteilla Harju-jotos Virolahdella. Kaakkois-Suomen piiri on tästä vastuuvuorossa. Toiminnasta tai jotoksesta kiinnostuneet voivat katsoa lisätietoja www.maanpuolustusnaistenliitto.fi

Jaa tämä artikkeli sosiaalisessa mediassa

FacebookFacebookTwitterTwitterSähköpostiSähköpostiWhatsAppWhatsAppLinkedInLinkedIn

Lue myös

Tukijoukot

VarustamoSimo HäyhäSako Shooting CenterSaimaan Palju EventsSaimaan KuituPatalaiskaMiettilä KollausMarkkinointi UkkonenMakkosen Pumppu ja PaneliMäkisen LiikennekouluLiikenne EteläpääLamisNetKoskimiesItaNordicEfikaAkku-ArkkaAkkiloiAhtiainenVarustamoSimo HäyhäSako Shooting CenterSaimaan Palju EventsSaimaan KuituPatalaiskaMiettilä KollausMarkkinointi UkkonenMakkosen Pumppu ja PaneliMäkisen LiikennekouluLiikenne EteläpääLamisNetKoskimiesItaNordicEfikaAkku-ArkkaAkkiloiAhtiainen