Siirry pääsisältöön

Etelä-Karjalan joukkue urakoi Oltermanni-hiihdossa

Etelä-Karjalan joukkue jäi mm. sairastumisten vuoksi vajaalukuiseksi ja hiihtäjämme joutuivatkin urakoimaan varsin pitkiä taipaleita. Urhoollisesti taisteltiin kuitenkin maaliin saakka ja joukkue jätti taakseen Helsingin reserviläispiirin.

Oltermannin hiihto järjestettiin 16.-18.2.2022 haastavissa olosuhteissa Keski-Suomessa. Oltermannin viestihiihto on Puolustusvoimien pitkäaikaisin kilpailu, joka on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1933. Yleensä kilpailussa on kaksi sarjaa: A-sarja, jonka muodostavat varusmiehet ja kantahenkilökunta sekä B-sarja, jonka muodostavat reserviläiset. Tänä vuonna kilpailuun osallistui vain B-sarja.

Kukin reserviläispiiri voi muodostaa kilpailuun yhden oman joukkueen. Tänä vuonna joukkueita oli mukana 12. Täydessä joukkueessa voi olla kaikkiaan 15 osallistujaa sisältäen kaksi kuljettajaa ja huoltajan. Kilpailijat saivat osallistumisestaan kertausharjoitusvuorokausia.

Kilpailun valmistelut alkoivat niin, että keskiviikkona 16.2. osallistujat kuittasivat varusteet (ml. PV:n sukset) ja kartat. Torstaina tehtiin maastotiedustelut ja hiihtäjät siirrettiin illan ja yön aikana vaihtopisteille. Kisa käynnistyi Keuruulta ja edessä oli 90–100 kilometriä erittäin haastavissa keliolosuhteissa. Joukkueiden etenemistä pystyi seuraamaan reaaliaikaisesti gpsseuranta.net-palvelun kautta. Oman hiihtosuorituksen aikana teknisten apuvälineiden käyttö oli kuitenkin kielletty. Maaliviiva ylitettiin perjantaiaamuna Tikkakoskella Ilmasotakoululla. Voittajajoukkue oli se, joka ensimmäisenä luovutti vaadittujen rastipisteiden kautta kuljettamansa viestin Oltermannille, Maavoimien esikuntapäällikkö Kim Mattssonille.

Suunnittelu ja maastotiedustelu ovat olennainen osa.

Viestikisan voitto meni Suur-Savon reserviläispiirin joukkueelle. Toiseksi hiihti Pirkanmaan reserviläispiiri ja kolmanneksi Pohjois-Karjalan reserviläispiiri. Etelä-Karjalan joukkue jäi mm. sairastumisten vuoksi vajaalukuiseksi (10 hlö) ja hiihtäjämme joutuivatkin urakoimaan varsin pitkiä taipaleita. Urhoollisesti taisteltiin kuitenkin maaliin saakka ja joukkue jätti taakseen Helsingin reserviläispiirin.

Joukkueeseen kuuluivat: ylil Pasi Koistinen, ylil Teppo Pellinen, alik Olli Lehtonen, ylil Mika Virsu, kers Mika Summanen, kapt Veli-Matti Kesälahti, ylil Mika Luukkonen, kapt Ville Lindqvist, vänr Roni Luukkanen ja ltn Niko Maurinen.

Ensi vuoden tiimin rekrytointi on jo käynnistetty. Jos kisa kiinnostaa ja suksi luistaa, kysy lisätietoa esim. res. piiristä!

Teksti: Veli-Matti Kesälahti

Kuvat: Niko Maurinen

Jaa tämä artikkeli sosiaalisessa mediassa

FacebookFacebookTwitterTwitterSähköpostiSähköpostiWhatsAppWhatsAppLinkedInLinkedIn

Etelä-Karjalan vajaamiehinen joukkue joutui tiukoille kisassa.

Lue myös

Tukijoukot

VarustamoSimo HäyhäSako Shooting CenterSaimaan Palju EventsSaimaan KuituPatalaiskaMiettilä KollausMarkkinointi UkkonenMakkosen Pumppu ja PaneliMäkisen LiikennekouluLiikenne EteläpääLamisNetKoskimiesItaNordicEfikaAkku-ArkkaAkkiloiAhtiainenVarustamoSimo HäyhäSako Shooting CenterSaimaan Palju EventsSaimaan KuituPatalaiskaMiettilä KollausMarkkinointi UkkonenMakkosen Pumppu ja PaneliMäkisen LiikennekouluLiikenne EteläpääLamisNetKoskimiesItaNordicEfikaAkku-ArkkaAkkiloiAhtiainen